Nieuws

Expositie SPHINX Revisited

Henk Houben

Van 19 juni tot 31 juli 2021 vond op de 5e verdieping van De Brikkenbouw waar nu Blanche Dael is gevestigd, de foto expositie SPHINX REVISITED plaats. De foto’s kwamen zo voor even terug op hun plaats van herkomst, daar waar de iconische aardewerkfabriek Sphinx een historische rol heeft gespeeld. Na alle Corona perikelen is nu een geschikt moment aangebroken om terug te blikken naar hoe het was. De toegang is gratis en de expo is te bezoeken tijdens de reguliere openingstijden van Blanche Dael.

Expositie De nadagen van SPHINX

Henk Houben

Als vooraankondiging van het fotoboek SPHINX dat in oktober 2017 verscheen, vond er een pré expositie van groot formaat foto’s plaats in de voormalige ‘timmerfabriek’ c.q. ‘energie centrale’ van de voormalige Sphinx waar nu het filmhuis Lumiére is gevestigd. Deze vond plaats op zondag 10 september 2017 tijdens de open monumentendag én ter gelegenheid van de opening van het Cultureel Seizoen Maastricht, het zogenaamde Parcours.

Expositie SPHINX in Beeld

Henk Houben

Van 29 maart t/m 26 april 2019 vond er in het Gemeentehuis van Beek (L) een expositie plaats van mijn fotoproject Sphinx. Een unieke selectie foto’s verteld het bijzondere verhaal over wat zich daar in het ‘groet fabrik’ aan de Boschstraat in Maastricht afspeelde. Het verhaalt over een stukje historische industrieel verleden waarvan de oude gebouwen met hun rijke verleden inmiddels een nieuwe monumentale toekomst hebben gekregen.

Release Sphinx Boek

Henk Houben

In oktober 2017 is het Sphinx boek gepubliceerd. Bestel het boek in de winkel of via deze website. ISBN 978 90827558-0-0

error: Inhoud is beschermd!!